Novosti i najave

Otkrivanje svijeta

Nesvakidašnja izložba fotografija osvanula je ovoga ponedjeljka na prozorima dvorane Elektre. Autor izložbe „Otkrivanje svijeta“ je Zabočanin Goran Popović koji posljednje dvije i pol godine uz svoj posao čini upravo to…

Dečko ima „oko“


thumbs-fotoradionica-04

-Večeras po prvi puta izlažem ove fotografije u svom Zaboku. Moja je zamisao bila da posjetitelja crna tkanina zaintrigira pa da zaviri iza nje i „otkrije“ svijet. Fotografije su snimljene u Tibetu, Nepalu, Indiji, te nekim zemljama Europe, Južne, Srednje i Sjeverne Amerike. e2020student . Većinom koristim „plastičnjake“, fotoaparate koji me koštaju svega stotinjak kuna i upravo s njima sam snimio neke od svojih najdražih fotografija – kratko je objasnio Goran. Na Popovićevim fotografijama vrlo rijetko ćete pronaći neku svjetsku znamenitost, već će vam češće pogled zarobiti spontani trenutak, slučajni pogled ili apstraktni motiv.

-Fotke su izvrsne, vidi se da dečko ima „oko“ – jednoglasna je ocjena svih posjetitelja, koji su komentirali kako Goranovi radovi zrače emocijama te im otkrivaju navike i stil života ljudi najzanimljivijih zemalja svijeta.

Još jedan fotograf, koji se za sada drži granica Lijepe naše, Martin Turk iz Zaboka, poznatiji kao BlackdoG, ocijenio je radove svoga prijatelja. – Fotke su izuzetne, vidi se da je pomno birao. Na nekima primjećujem da su „prekršena“ sva pravila fotografiranja, ali ih upravo to čini tako posebnima – rekao je Martin.

Svjetski putnik


thumbs-fotoradionica-04

Goran Popović radi posao službenog fotografa kompanije Disney Cruise Line na čijim brodovima plovi diljem svijeta. U pauzama između krstarenja, boravi u New Yorku gdje sve veći broj glumaca, zabavljača, plesača i pjevača, kojima je cilj stati na daske prestižnog Broadwaya, staje pred njegov objektiv.

-Ova izložba presjek je moje dvije ljubavi, putovanja i fotografiranja. Boraveći na brodu upoznajem mnoga mjesta, ali ipak mi je draže otići u vlastitom aranžmanu za vrijeme dopusta. Uzmem jedan ruksak s osnovnim potrepštinama, drugi u kojem smjestim tri „plastičnjaka“ i jedan digitalac i to je zaista sve što mi treba. Koristim najjeftiniji mogući smještaj, a nerijetko me ljubazni domaćini pozovu da budem njihov gost – priča svjetski putnik Goran.

Uvjereni smo da su mnogi, ako to još nisu, „otkrili“ Gorana Popovića kao zanimljivog umjetnika koji nam je pak povjerio da se zaljubio u New York, gdje će vjerojatno preseliti pa će sličnu izložbu postaviti upravo na oknima zgrada Velike Jabuke.


thumbs-fotoradionica-04

Goranov rad možete upoznati na www.goranpopovic.com.

Dodano:
12. 12. 2009. u 16:15

Autor:
Neven Miškulin