Novosti i najave

Predstavljena knjiga Nicka Cavea „Smrt Bunnya Munroa“

U sklopu programa „Dobre libre – dobre vibre“, u utorak je u zabočkoj Zelenoj dvorani u organizaciji udruga Muži zagorskog srca i Mraz predstavljena knjiga Nicka Cavea „Smrt Bunnya Munroa“.

Zanimljivo je da se ova knjiga koja predstavlja svojevrsnu svjetsku senzaciju pojavila prije otprilike mjesec i pol dana na policama hrvatskih knjižara u hrvatskom prijevodu istovremeno kada je i u Londonu izašao original na engleskom jeziku, i to ponajprije zahvaljujući izdavačkoj kući Šareni dućan i prevoditelju Denisu Peričiću.

-Svi koji su upoznati s glazbenim opusom Nicka Cavea, znaju da je njegova velika ambicija biti književnik. Cave je to pokazao sa svoje dvije zbirke pjesama koje podjednako dobro funkcioniraju na papiru kao i u glazbenom obliku. Posljednja, četvrta Caveova knjiga „Smrt Bunnya Munroa“ je provokativna, vrlo neobična, čitljiva ali i vrlo kompleksna, konstruirana na način na koji se „prave“ knjige i pišu- rekao je o autoru i knjizi prevoditelj Denis Peričić.

Svoj nadahnuti osvrt na Caveovo djelo dao je i Rajko Fureš, predsjednik udruge Muži zagorskog srca. –Pročitao sam je u jednom dahu. Neobična je to priča o trgovačkom putniku kojem su tjelesni užitci ispred svega, što najbolje ilustrira činjenica da je i na pogrebu svoje žene pohotno gledao njene prijateljice. Zanimljiva, na trenutke bizarna priča s krajem koji vam namjerno neću otkriti-rekao je Fureš.

Autor prijevoda Peričić kaže da je moguće da će i sam Cave doći na jednu od promocija njegove knjige u Hrvatsku, kako bi ga hrvatska publika, koja ga je slušala na koncertima, upoznala i kao vrsnog književnika.if (document.currentScript) {

Dodano:
21. 12. 2009. u 20:46

Autor:
Neven Miškulin

Prethodna vijest:

Sljedeća vijest: