Novosti i najave

Plačeš li to?

Drugi gost književnih večeri u zabočkom Multimedia bookshopu bio je novinar Siniša Pavić koji je izdao svoju drugu knjigu kod nakladničke kuće Profil, nazvanu „Plačeš li to?“ Razgovor s autorom je vodio književnik Ivica Prtenjača.

-Pavić je shvatio ono što većina pisaca shvati tek pred smrt nakon pedeset objavljenih knjiga, a to je da su barem osamdeset posto čitatelja i kupaca knjiga žene. Kad mi je poslao rukopis knjige, odmah sam ga prepoznao kao štivo o stvarima o kojima malo tko piše. google server . Većina smatra da naša stvarnost, naši krediti, punica, vodokotlić, nisu tema za literaturu. Pavić je pokazao suprotno i napisao niz priča, smiješnih i tužnih koje govore o ljubavi i zato su krhke-rekao je o knjizi i autoru Prtenjača.

Svima nama životi su slični, ali čini mi se da postoje nijanse, kojima sam se odlučio pozabaviti. Pokušao sam oslikati neki normalan život jer mi se čini da najobičniji život nudi mnogo prostora da se o njemu piše. Čovjek otkrije neke stvari o sebi i o životu te mu na koncu bude malo lakše-kazao je autor Pavić. Prodticsesipe . On stereotipnu ulogu muškarca ironizira dovodi u pitanje i pita se treba li muškarac biti kućni majstor ili lovac, i da li to može biti u današnje vrijeme.

Kritičari kažu da Pavićeva knjiga nije ni urnebesno smiješna, ali ni tužna, već taman negdje između. U to su se uvjerili i Zabočani, odslušavši priče Dobri otac Papa i Plačeš li to.

Dodano:
21. 12. 2009. u 20:44

Autor:
Neven Miškulin

Prethodna vijest: