Novosti i najave

SANJARSKA “PUTOVANJA” MARJETE ĐURĐEK

Prva samostalna izložba likovne umjetnice Marjete Đurđek, koja je prvo postavljena u Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru u ožujku ove godine, 27. listopada dolazi i u Zabok u prostor galerije Gradske knjižnice. Simboličkoga naziva „Putovanja“ izložba od dvadeset radova – većinom crteža u tehnikama tuša i pera s detaljima kolaža i slika u tehnici grotaž, odvodi publiku sanjarskim gustim prepletenim linijama u svijet mašte, snova i svjesno nesvjesnoga.

 

Marjeta Đurđek, mlada učiteljica likovne kulture u OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovečkom i OŠ Antuna Mihanovića u Klanjcu, osim što obrazuje učenike i vodi likovne radionice, iza sebe ima projekte poput idejnoga rješenja za Spomenik palim borcima u Bedekovčini u suradnji s Ljiljanom Cvetko, oslikavanja Uskršnjega jaja u Orehovici, dječjega prostora KAC u Zlatar Bistrici i oslikavanja zidova u osnovnoj školi u Klanjcu. Vedrom pojavom i samozatajnom skromnošću, Marjeta Đurđek inspiraciju pronalazi u krajoliku i motivima iz prirode, a snagu crpi iz povezanosti s Bogom. Njezina suradnica i prijateljica Ljiljana Cvetko predstavila je izložbu radova ističući osebujnost autoričina stila, dječju razigranost, ali kompleksnost u tehnikama i pristupu kojima spretno dočarava bespuća mašte i snovitosti preplećući stvarnost i fantastično. Svijet vegetacije – biljnih motiva autorica vješto prenosi u linije koje kriju nepoznata iznenađenja.

Ravnateljica Gradske knjižnice Branka Vrbanec zaželjela je dobrodošlicu svim okupljenim znatiželjnicima, kao i gostima iz Crikvenice i Poreča, a za glazbeni se ugođaj pobrinuo multitalentirani glazbenik Nikola Vranić koji je izvedbama svojih skladbi „Crucify Me“ i „Dangerous Waters“ upotpunio ugođaj slavljenja prirode i života. Izložba, koju je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Valentina Đurek, otvorena je do 17. studenoga.

Dođite i uživajte u linijama sna i mašte!

 

Tina Marušić

Dodano:
29. 10. 2017. u 16:24

Autor:
urednik

Prethodna vijest: