Novosti i najave

„Nevjerojatan događaj“ u Kino dvorani Zabok

Kino dvorana Zabok okupila je 25. listopada mnoge zaljubljenike u kazalište. Članovi Teatra Exit (Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički) izveli su predstavu „Nevjerojatan događaj“ pod režijom Ivice Bobana, prikazujući nekoliko likova nađenih u turbulentnom događaju u gradu kada pobjegnu životinje iz zoološkog vrta.

Predstava je na služenim stranicama Teatra Exit predstavljena ovako:

„…Saznat ćete kak  jedan taksist baš tog dana ni imal sreće…I  kak se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata… I kak je zaposlenica zoološkog vrta liznula žabu… I koga je  antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontocid… I kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta… I kako je zbog izvanrednih vijesti  i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global… I što se dogodilo u jednom night clubu kad je reprezentativka ženskog nogometa prvi put obukla štikle… I sve to, i još mnogo više…“

Pomalo kaotično, predstava prikazuje sedam glavnih likova i još toliko sporednih, koji publici objašnjavaju svoje tužne i sretne priče te traže od nje prihvaćanje, rasterećivanje i zajedničko proživljavanje. Glumačka igra prikazuje teško podnošljivu svakodnevnicu i unutrašnju borbu koja se vodi u likovima; prihvaćanje i negiranje problema, narušenih odnosa u obitelji, samoće ili financijske nesamostalnosti. Motiv odbjeglih životinja likovi primjenjuju na svojim karakterima i slabostima, podliježući zapravo temeljnoj ideji usporedbe čovjeka i majmuna, pokazujući kako se čovjek ipak vodi svojom animalnom prirodom.

Crnohumoran pristup izvrtanja situacija i metenja problema pod tepih publiku nije ostavio bez reakcije. U samo jednoj večeri provedenoj s likovima „Nevjerojatnog događaja“, gledatelji su se nasmijali do suza tuđim manama i slabostima, prihvaćajući ih i shvaćajući da su i oni ponekad isti takvi: svijet se ruši u njihovoj duši, ali to je tajno i nikome se ne smije reći pa se smiju i prave da je sve u redu dok se ne slome.

Lucija Mlakar

Dodano:
25. 10. 2019. u 22:23

Autor:
urednik

Prethodna vijest: