Novosti i najave

Jednosatna klavirska čarolija Mije Elezović

Pravi je užitak bio prisustvovati glazbenoj večeri uz klavirski koncert pijanistice i glazbene pedagoginje Mije Elezović koji se održao 22. listopada u Galeriji grada Zaboka. Dani Gjalskog svake godine ugošćuju istaknute glazbenike sa svjetskom karijerom, a ni ove godine nije izostalo glazbeno iznenađenje koje je publika jedva dočekala.

Fotografija preuzeta s internetskih stranica

Mia Elezović ima impresivnu biografiju i glazbeni put. Već je kao devetnaestogodišnjakinja diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić, a njezina doškolovanja, usavršavanja u inozemstvu i življenje glazbe uz neizmjeran talent rezultirali su velikom domaćom i svjetskom karijerom te svjetski prepoznatljivim glazbenim imenom. Obišla je gotovo cijeli svijet (Europa – Njemačka, Španjolska, Belgija Italija…; Amerika – New York, Azija  – Japan), sudjelovala u mnogim majstorskim tečajevima, radionicama, glazbenim projektima, bavila se pedagoškim radom, a zanimljivo je istaknuti kako ju je 2004. japanska Vlada pozvala na desetomjesečni studijski boravak u Kyoto gdje je proučavala djela za glasovir suvremenih japanskih skladatelja. Članica je ansambla Alisios Camerata s kojim je gostovala u više zemalja. Višestruko je nagrađivana glazbenica i jedno od najvećih pijanističkih imena u Hrvatskoj i daleko šire.

Na zabočkom je koncertu odsvirala Zvukolik Davorina Kempfa, čiji je Klavirski koncert 2013. prvi put izvela na Muzičkom Biennalu u Zagrebu, i skladbu Diabelli varijacije op. 120 Ludwiga van Beethovena. Energična i impresivna, Mia Elezović svojom je majstorskom pijanističkom vještinom izazvala i strahopoštovanje i divljenje u nezaboravnoj glazbenoj večeri prepunoj dojmova.

Tina Marušić

Dodano:
22. 10. 2020. u 22:46

Autor:
urednik