Novosti i najave

Predstavljena 13. PoZiCa

Pretposljednjeg dana manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog u dvorcu Gredice održana je promocija PoZiCe, trinaeste po redu zbirke literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Na samom početku predstavili su se učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koji su održali atraktivnu modnu reviju.

Ovogodišnja PoZiCa donosi najboljih 50 literarnih i 37 likovnih ostvarenja kreativnih učenika osnovnih i srednjih škola triju prijateljskih gradova nagrađivanih na natječajima: nagrada Laurus nobilis, Mala nagrada Gjalski, nagrada Gjalski za srednjoškolce te natječaj Grada Crikvenice. Nakladnik ovogodišnjeg izdanja je Grad Poreč, urednica Irides Zović, ravnateljica Gradske knjižnice Poreč, a likovno rješenje naslovnice potpisuje Vjekoslav Vojo Radoičić.

-Iako su teme obrađene u ovoj zbirci raznolike, iz godine u godinu imaju zajedničku karakteristiku. Učenici se najčešće vraćaju u djetinstvo gdje traže smirenje i utočište, koje kroz svoje radove pružaju i nama odraslima. Uživamo u svakom dolasku u vaš prelijepi Zabok, a ove je godine u domu Gjalskoga osobito svečano-rekla je Zović, nakon čega su nagrađeni učenici pročitali svoje radove koji su samo mali dio mozaika likovnog i literarnog stvaralaštva učenika triju gradova prijatelja.

Dodano:
25. 12. 2009. u 15:42

Autor:
Neven Miškulin