Novosti i najave

23. “Mala nagrada Gjalski” Anici Rumiha iz Desinića

Djeca pišu srcem

Borna Lulić: Veliko je zadovoljstvo čitati dječje radove, čija je najveća kvaliteta iskrenost i spontanost, jer djeca pišu srcem.

Između 50 radova prispjelih na natječaj iz 15 osnovnih škola prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Borna Lulić, urednik u Modroj lasti te Barica Gradiški, prof. u SŠ Oroslavje i Nevenka Miškulin, nastavnica u OŠ K.Š. Gjalskog Zabok, dobitnicom ovogodišnje „Male nagrade Gjalski“ proglasilo je Anicu Rumiha, učenicu 5. razreda osnovne škole Đure Prejca iz Desinića i njen prozni rad pod nazivom „Mene križa bolijo“ (voditeljica Nediljka Mrčela).

AnicaDoroteaMislav

Drugu nagradu je, na svečanosti u osnovnoj školi K.Š. Gjalskog u Zaboku, primio Mislav Kuštan iz Krapinskih Toplica, a treću Dorotea Levak iz Petrovskog. Povjerenstvo je sedam radova posebno pohvalilo. – Nama u povjerenstvu je veliko zadovoljstvo čitati dječje radove, čija je najveća kvaliteta iskrenost i spontanost, jer djeca pišu srcem – rekao je predsjednik Borna Lulić. I ove godine osnovnoškolce najviše je u radovima okupirala tema odrastanja.

Prvu nagradu je dobila učenica koja je svoj prozni tekst napisala na kajkavskom, a to bi prema mišljenju povjerenstva trebao biti poticaj djeci da više pišu na kajkavskom dijalektu.

pohvaljeni

Na svečanosti su, uz sve sudionike ovogodišnjeg natječaja, kao gosti, bili i učenici osnovne škole K.Š. Gjalskog iz Zagreba koji su pozvani da se sljedeće godine uključe u natječaj. Najavljeno je i da će se dječje prozno stvaralaštvo nastalo u protekle 23 godine, koliko se dodjeljuje „Mala nagrada Gjalski“, uskoro naći u knjizi pod nazivom „Veliki Gjalski za male“.

Izložba polaznika Foto radionice

U zabočkoj Gimnaziji A.G. Matoša održana je i ove godine foto radionica pod vodstvom vrsnog fotografa Dragutina Škreblina. Okupila je desetak mladih, željnih znanja o fotografiji koji su većinom željeli proširiti svoja znanja s prve foto radionice koja je održana lani.

Uz prezentaciju polaznice, gimnazijalke Lidije Kantej, otvorena je i izložba fotografija nastalih na radionici.

izlozba

Dodano:
20. 10. 2010. u 12:13

Autor:
Biserka Jakšić

Prethodna vijest: