Novosti i najave

Predstavljene radionice kreativnog pisanja i umjetničke grafike

Iako nije prvobitna namjera od nekoga napraviti pisca, raduje me što oni ostaju u tim vodama, rekao je na promociji Miroslav Mićanović.

Predstavljanjem radionica kreativnog pisanja i umjetničke grafike u Zaboku su nastavljeni Dani Gjalskog. Polaznici 5. radionice kreativnog pisanja koju je i ove godine vodio Miroslav Mićanović predstavili su se sa svojim zanimljivim i nadahnutim kratkim pričama.

polaznici

I ova je radionica, kako je rekao Mićanović, pokazala, da je Zabok mjesto radosti pisanja i razgovora. – Kontakti koje uspostavljaju polaznici međusobno i sa mnom, ne završavaju s Danima Gjalskog, već traju cijelu godinu i otuda ta kreativna lakoća – rekao je Mićanović zadovoljan i ovogodišnjom produkcijom. – Iako nije prvobitna namjera od nekoga napraviti pisca, raduje me što oni ostaju u tim vodama – kaže Mićanović. Da je tako, potvrđuju primjeri polaznika zabočke radionice Zdenka Mesarića, čiji je roman Garaža, kasnije postavljen na daske ZKM-a, kao predstava dospio do New Yorka. Isto je i sa Zabočankom Ljiljanom Tisanić Festini, koja danas živi na Pagu, a objavila je dvije slikovnice.

izlozba-radionica

U prostoru zabočke knjižnice izloženi su radovi umjetničke grafike koja je nastala na radionici koju je vodila umjetnica Karmen Bačura Potočić, inače profesorica na zabočkoj Školi za umjetnost i dizajn. U središtu ove radionice i ovaj put bio je lik Ksavera Šandora Gjalskog koji su učenice grafičkog dizajna radile u tehnici serigrafije.

Dodano:
21. 10. 2010. u 14:13

Autor:
Biserka Jakšić

Sljedeća vijest: