Novosti i najave

Dodijeljene Nagrade Gjalski za srednjoškolce

Iris Spajić, učenica Srednje škole Zabok je dobitnica ovogodišnje Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola. Druga nagrada je pripala Zrinki Jurec iz Srednje škole Zlatar, a treća Loreni Sitarić-Knezić iz Srednje škole Oroslavje. Nagrade su dobitnicama uručene na svečanosti u zabočkoj Gimnaziji A.G. Matoša.

lorena-iris-i-zrinka

Na ovogodišnji natječaj su stigla 34 prozna rada iz 11 srednjih škola Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, a prosudbeno povjerenstvo vrlo je zadovoljno kvalitetom radova. Ove godine teme uobičajene za srednjoškolce proširene su na temu nasilja, rekla je predsjednica povjerenstva Vlasta Horvatić Gmaz. – Tako i nagrađena kratka priča na svoj način pokazuje što doživljava jedna mlada osoba koja je „drugačija“. Iris Spajić na kraju postavlja svima nama pitanje, jesmo li kao društvo učinili sve da do toga ne dođe, jer „čizma u glavu“ danas može biti sudbina svakoga od nas – istaknula je Vlasta Horvatić Gmaz.

horvatic-gmaz

Iris Spajić pisanje opušta, a u bilježnicu koja je uvijek uz nju bilježi sve doživljaje, pa je tako i njena nagrađena priča „Sjena tišine“ inspirirana iskustvom jednog prijatelja.

Prosudbeno povjerenstvo u kojem su, uz Vlastu Horvatić Gmaz, radile i prof. Marija Lamot i Irena Labaš Veverec, u mnoštvu kvalitetnih proznih radova srednjoškolaca šest je radova pohvalilo, a autori su Mirta Kuštan iz Srednje škole Pregrada, Ivica Jeđud iz Druge gimnazije Varaždin, Lorena Martinić iz zabočke Gimnazije A.G. Matoša, Anamarija Hanžek iz Srednje škole Krapina, Marijana Brcko iz Srednje škole Oroslavje i Tena Šinjori iz Prve gimnazije Varaždin.

U programu dodjele nagrada srednjoškolcima nastupila je skupina glazbenika četiriju generacija među kojima nema, iako se tako zovu, Generacijskog jazza.

generacijski-Jazz

Dodano:
22. 10. 2010. u 11:05

Autor:
Biserka Jakšić

Prethodna vijest: