Novosti i najave

Promovirana PoZiCa

Za Dane Gjalskog ove godine tiskana je već 14. PoZiCa, knjiga likovnih i literarnih radova učenika iz prijateljskih gradova Poreča, Zaboka i Crikvenice.

Urednici izdanja ove godine bili su Sofija Keča i Nikola Sinković, profesori iz zabočke Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću.

s-promocije-pozice

– Radost je uređivati takvu knjigu s najboljim radovima učenika nagrađivanih u svojim gradovima – rekla je prof. Sofija Keča na promociji u zabočkoj knjižnici na kojoj su se okupili učenici i njihovi mentori iz triju gradova. – Pišući i crtajući, učenici prodiru u sve kutke ljudskog života i duša, dobro nam znanih svakodnevnih , ali i onih koje tek treba razotkriti – kaže u predgovoru prof. Keča i poziva čitatelje da na trenutak ostave Facebook i svoje vrijeme posvete užitku druženja s njima – riječima i slikama mladih koji nam doista imaju što reći.

Doživjeli su to posjetitelji promocije na kojoj su svoje literarne radove interpretirali mladi Porečani, Crikveničani i Zabočani, a u glazbenom dijelu programa nastupili mladi polaznici Glazbene škole Bonar iz Donje Stubice.

Dodano:
23. 10. 2010. u 11:32

Autor:
Biserka Jakšić