Novosti i najave

Boje i tekstil na Danima Gjalskog

U sklopu manifestacije Dani K. Š. Gjalskog, u četvrtak 25. listopada u prostorima Regalerije zabočke Regeneracije, otvorena je izložba Twins– kolekcija tepiha u novom dizajnu za 2019. godinu. Uzorci novih boja bili su izloženi već kod samog ulaza u Regaleriju.

Dobrodošlicu je najprije svim posjetiteljima poželjela Marija Gradečak, dizajnerica Regeneracije koja je predstavila kreativnog direktora Regeneracije, gospodina Tončija Vladislavića. On je svečano otvorio i predstavio izložbu Twins koja se bavi problematikom broja dva, dvojstva i zrcalne simetrije. Na problemu „dvokrevetnjaka“, dvaju malih tepiha koji se nalaze sa svake strane kreveta, proizašao je projekt Twins. Projekt će se nastaviti izradbom bilingvalnog kataloga koji će na najbolji način pokazati holistički pristup Regeneracije problemu „floringa“. S obzirom na to da su komercijalne kolekcije uzele maha u modernom osmišljavaju podnih obloga, članovi Regeneracije pripremaju još jedan katalog s detaljima svih svojih artikala, a u budućnosti se vesele mnogim projektima s raznim svjetskim umjetnicima, od kojih je jedna bila prisutna na samoj izložbi; Hana Miletić (hrvatska umjetnica koja živi u Belgiji).

Na otvaranju izložbe bili su nazočni i učenici Srednje škole ŠUDIGO, što je važno naglasiti, s obzirom na to da su njihova umjetnička usmjerenja tek stepenica do svakojakih umjetničkih ostvarenja, od kojih je samo jedan u nizu i ovaj projekt Twins slavne zabočke Regeneracije.

Lucija Mlakar

Dodano:
25. 10. 2018. u 13:57

Autor:
urednik